Lionsclub Nieuwkoop schoffelt voor Hartewens - Lionsclub Nieuwkoop

Lionsclub Nieuwkoop schoffelt voor Hartewens

Gedurende het jaar 2013 zijn de heren van de Lionsclub Nieuwkoop naast de ‘normale’ activiteiten druk in de weer met her vervullen van de wensen van de Hartewens-Wensboom actie van kerst 2012.

Op zaterdag 20 april heeft het tuinteam een heerlijke dag gehad en zich echt kunnen uitleven bij het opnieuw aanleggen van een tuin, wat een van de wensen was opgegeven voor de bewoonster.

Om 9 uur begonnen de heren Lions bij de Intratuin om enkele attributen (zand en aarde) en planten in te slaan. Klokslag 10 uur ging de eerste spade de grond in om als eerste de gehele tuin leeg te halen. Alles moest eruit, zowel de bielzen, tegels als ook de planten, om vervolgens de gehele tuin om te spitten, te egaliseren en aan te vullen. Naast de aanwezig grond werd 60 kg ophoogzand en 125 liter bemeste tuinaarde toegevoegd.

Vervolgens werd een nieuw tegelpad aangelegd en de nodige beplanting teruggezet.
Ook werden diverse nieuwe planten in de grond gezet. Wellicht leuk voor de kenners een korte opsomming van de nieuwe beplanting: Bellis Perennis (10x); Argryranthemum Frutescens (2x); Impatiens Walleriana(10x); Hydrangea (1x) en Buxus (10x). Vervolgens werd de gehele tuin weer aangeharkt en veegschoon opgeleverd.

Tenslotte werd Alle vuil en afval, waaronder 2 bielzen, afgevoerd naar het  gemeentelijk afvalstation, waarna om twaalf uur alle gereedschap verzameld werd en het karwei beëindigd.

De heren van de Lionsclub Nieuwkoop hoopt dat ze met het vervullen van deze wens een goede aanzet voor een nieuwe start van betrokkenen heeft gegeven meteen vernieuwd aanzien van de voortuin.