Lionsclub Nieuwkoop overhandigt cheque aan Voedselbank Alkemade - Lionsclub Nieuwkoop

Lionsclub Nieuwkoop overhandigt cheque aan Voedselbank Alkemade

11-10-2015

Woensdag 7 oktober ontving de Voedselbank Alkemade e.o. een cheque ter waarde van € 7.500 van de Lionsclub Nieuwkoop. Deze voedselbank bedient ook veel klanten in de gemeente Nieuwkoop en wordt al circa 10 jaar incidenteel ondersteund door de Lionsclub. Zo hebben wij diverse acties gehouden om geld in te zamelen. Voorbeelden uit het verleden zijn een veiling “Kunst of Kitsch?”, een golftoernooi en niet te vergeten de badeendjesrace op Koningsdag. Nu de bestelbus van de voedselbank dringend aan vervanging toe is, vinden wij dat een mooie aanleiding om onze “goede doelenpot” aan te spreken.
Ondanks dat Nederland één van de rijkste landen ter wereld is komt armoede helaas ook nog steeds voor in ons land. Hierbij moet je denken aan mensen die langdurig van een minimum-uitkering afhankelijk zijn, die bejaard zijn, chronisch ziek, wat hoge kosten met zich meebrengt en van een AOW-uitkering moeten rondkomen, en alleenstaande moeders met jonge kinderen en een zeer laag inkomen. Je komt niet zomaar in aanmerking voor een voedselpakket. De voedselbank hanteert strenge voorwaarden. Mensen die gedurende enige tijd wekelijks een voedselpakket ontvangen hebben dat ook hard nodig. De internationale Lionsclub waar wij een onderdeel zijn heeft als doelstelling ” We Serve”, oftewel “Wij dienen”. Zo leveren wij een kleine bijdrage aan het ondersteunen van mensen die het moeilijk hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat het geld goed besteed wordt. Alle betrokkenen bij de voedselbank, zowel de vrijwilligers als de bestuursleden zetten zich volop in en krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Ook andere organisaties ondersteunen de voedselbank. Tezamen met de giften die zij hebben toegezegd zal er binnenkort een nieuwe bus kunnen worden aangeschaft. Fijn dat wij als Lionsclub Nieuwkoop daar aan hebben kunnen bijdragen.

Op de foto:
De voorzitter van de Lionsclub Nieuwkoop, Onno Jansen, overhandigt de cheque van € 7.500 aan de secretaris van de Voedselbank Alkemade e.o., Henri Potze.