Lions halen 620.000 euro op voor het vergeten kind - Lionsclub Nieuwkoop

Lions halen 620.000 euro op voor het vergeten kind

23-05-2017

De nationale bloembollenactie van Lions Nederland, samen met de Stichting Het Vergeten Kind, is een groot succes. De verkoop van bloembollen heeft maar liefst 620.749 euro opgebracht.

Opbrengst voor het 'vergeten' kind

De opbrengst van de actie komt ten goede aan het vergeten kind. Het gaat hierbij om kinderen die verwaarloosd, mishandeld of gevlucht zijn of waarvan de ontwikkeling ernstig in gevaar is. Ze wonen op een crisisplek, in een pleeggezin, op een leefgroep of in de vrouwenopvang.

Op een aantal locaties in Nederland zullen plekken worden gerealiseerd waar deze 'vergeten' kinderen kunnen spelen en ontspannen. Een warme plek zonder zorgen met activiteiten die passen bij hun leeftijd. Een kindvriendelijke omgeving waar veel gelachen kan worden, gewoon, zoals het hoort te zijn.

100-Jarig bestaan Lions Nederland

De actie is opgezet ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Lions International. Alle Lionsclubs in Nederland hebben aan de actie meegedaan. Zo ook Lionsclub Nieuwkoop.